Fysiotherapie Hoogvliet

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandeling die bedoeld is voor klachten van het bewegingsapparaat. Tijdens verschillende activiteiten kun je klachten oplopen en vooral tijdens sportactiviteiten. Bij sportactiviteiten komt er een nog zwaardere belasting te staan op je lichaam en dan met name op de spieren en gewrichten. Wanneer je dan een verkeerde beweging maakt of de spieren blijft overbelasten kun je pijn of bewegingsklachten krijgen. Ook voor deze sportklachten ben je bij fysio Hoogvliet aan het goede adres.

Wat is fysiotherapie?

Zoals hierboven al in het kort beschreven is fysiotherapie bedoeld om lichamelijke pijn of bewegingsklachten te verhelpen, verminderen of stabiliseren. Er zijn vele klachten die spontaan ontstaan tijdens algemeen dagelijkse bezigheden maar tijdens sportprestaties komt er een grotere belasting op het lichaam te staan. Je kunt je wel voorstellen dat er bij sportprestaties ook vaker klachten aan het lichaam ontstaan.

Dan kun je het beste naar de fysiotherapeut gaan om te laten onderzoeken waar de pijn of bewegingsklachten vandaan komen en deze in het vervolg te voorkomen. De fysiotherapeut kan in de meeste gevallen de klachten verminderen en verhelpen en je zo begeleiden dat jouw lichaam de belasting in de toekomst beter aan kan. Wanneer de fysiotherapeut niet kan helpen, stuurt deze jou terug naar de huisarts voor verder onderzoek.

Voor wie is fysiotherapie?

Fysiotherapie is er voor iedereen die klachten ervaart aan zijn of haar lichaam. Zowel pijnklachten als bewegingsklachten. Met bewegingsklachten wordt bedoeld dat je een bepaalde beweging niet helemaal kunt maken om welke reden dan ook. Het lichaam laat de beweging dan niet toe.

Jong en oud kunnen bij de fysiotherapie terecht met verschillende soorten klachten. Maar ook sporters kunnen vaak goed geholpen worden bij hun klachten door een fysiotherapeut. Vaak wordt een aantal behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed door de verzekering. Dit is echter per verzekering verschillend en zul je dus van tevoren even goed moeten nakijken in jouw polis.

Hoe ziet een fysio behandeling eruit?

Een behandeling bij de fysiotherapeut duurt meestal een half uur tot drie kwartier. De eerste behandeling bestaat vaak uit een screening, waarbij er een aantal vragen worden gesteld om bepaalde ziektes uit te sluiten. Vervolgens wordt er een anamnese of ook wel vraaggesprek afgenomen om alle klachten mondeling goed in kaart te brengen. Na de anamnese volgt het lichamelijk onderzoek waarin er testen worden gedaan, de pijnklachten onderzocht worden en naar de bewegingsuitslagen gekeken wordt. Aan de hand van deze informatie kan er een behandelplan worden opgesteld.

Naast de echte afspraken bij de fysiotherapeut worden er vaak ook oefeningen gegeven die je zelf thuis kunt doen, waardoor het herstel van de klachten dus nog sneller en beter kan verlopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *