SEO voor je website: wat zijn de voordelen?

SEO voor website

SEO voor je website is erg belangrijk vandaag de dag. Maar wat is SEO nou precies? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Deze term staat voor alle activiteiten die ervoor zorgen dat jouw ranking stijgt in de organische zoekresultaten van Google. 

Waarom dat belangrijk is? Een hoge ranking voor je website wordt sneller gezien door je doelgroep. Bovendien wordt je dan gezien als betrouwbaar en relevant. Meer mensen klikken door naar je website. Hoe hoger het aantal bezoekers, hoe meer aankopen. SEO is een lange termijn investering die zich op den duur terugbetaalt. 

Waarom SEO?

Meer dan 95 procent van alle internetgebruikers begint een zoekopdracht in een zoekmachine. Dit is voornamelijk Google. Het voordeel van een hogere organische ranking is dat je geen kosten per klik betaalt en toch meer bezoekers op je site krijgt. SEO heeft nog veel meer voordelen en die staan hieronder op een rijtje. 

Voordelen goede SEO strategie en -uitvoering

Betere online zichtbaarheid 

Uit onderzoek blijkt dat de blik van een zoekmachine gebruiker vooral op de bovenste resultaten valt. Als jij niet bovenaan komt door een slechte SEO uitvoering loop je dus veel bezoekers en omzet mis. Als je website goed in elkaar zit qua onder andere content, menustructuur en linkprofiel zul je dat merken in je ranking positie. Als je hoog eindigt in deze resultaten word je dus echt meer gezien. De bezoekers en conversies volgen dan ook vanzelf. 

Lange termijn investering

Door de content op je website goed te zetten laat je zien dat je onderzoek hebt gedaan naar (de interesses van) je doelgroep. Je weet dan waar ze naar op zoek zijn in Google en hoe ze die zoekopdrachten invoeren. Als je dit eenmaal inzichtelijk hebt weet je ook welke vragen je moet beantwoorden met de content op je site. Als die content relevant en waardevol wordt bevonden zal men ook sneller terugkeren op je site. Een SEO vriendelijke website ziet er strak uit en trekt terugkerende klanten. 

Meetbaarheid 

Door middel van de juiste tools kunnen SEO specialisten meten op welke zoekwoorden de klanten zoeken. Ook zien ze welke zoekwoorden het beste scoren. Dit kan worden achterhaald door middel van Google Analytics of Search Console. SEO is dus geen vaag marketingmiddel. De resultaten van de SEO inspanningen zijn heel precies te meten. Je weet dus ook gelijk of je investering goed terechtkomt. 

Geen CPC (cost per click)

Voor zoekmachine adverteren betaal je een prijs per klik. Als adverteerder zet je een budget op een advertentie. Als een gebruiker daarop klikt gaat de prijs van de klik van dit budget af. Met SEO is dit niet het geval. Als je bovenaan staat in de organische ranking is het klik verkeer helemaal gratis. 

Boost voor andere marketingmiddelen 

Als laatste versterkt het ook je andere marketinginspanningen. Je komt nog betrouwbaarder over als merk als je een goede site hebt naast die mooie social campagne. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *