Kun je in Nederland eigenlijk ook western rijden?

Western rijden
Paardrijden is hartstikke leuk, zeker als je ook nog eens kunt western rijden. Dit is een hele andere manier van rijden, waarbij je op een veel holistischere manier contact maakt met het paard. Je communiceert als het ware op basis van lichaamstaal, waardoor het paard begrijpt wat je wilt dat het doet. Dit is nog best een kunst, en dus raden we je aan om western rijden te leren op een rijschool met veel ervaring, zoals Natural Western. Daar verzorgen ze lessen in deze manier van paardrijden, waarin je leert hoe je kunt luisteren naar het paard en zijn of haar gedrag kunt leren kennen. Aan de hand hand van dat gedrag kun je het paard laten doen wat jij wilt, want elk paard heeft nu eenmaal een andere gebruiksaanwijzing. Door middel van jouw lichaamstaal kun je met het paard communiceren en zo, samen, jouw sportieve prestaties, inzicht en rijtechniek verbeteren.

Western rijden voor ervaren rijders

Je hoeft helemaal geen beginner te zijn om te starten met de lessen western rijden bij deze paardrijschool, integendeel. Ook voor zeer ervaren ruiters kunnen ze veel betekenen. Door de unieke manier waarop je met het paard leert communiceren ga je op een hele andere, en veel meer verbonden manier paardrijden. Je zult merken dat je ook gedurende je normale paardrijlessen veel gemakkelijker contact legt met het paard en je lichaamstaal kunt inzetten om het te beïnvloeden. Daarom is western rijden ook zo bijzonder. Het leert je daadwerkelijk communiceren met het paard in plaats van dat je de regeltjes opvolgt en het paard met standaard (fysieke) commando’s zegt wat je wilt dat het doet.

Het Natural Horseman Principe

Bij de paardrijschool Natural Western geven ze hun rijlessen op basis van het Natural Horseman Principe. Dit komt neer op het creëren van een band met het paard, in plaats van het enkel te berijden. Dit is een hele andere benadering dan de standaard manier van paardrijden, en veel ruiters (of je nu beginnend of gevorderd bent) moeten er heel erg aan wennen. Het is als het ware een veel intuïtievere manier van rijden, welke je gaat helpen bij het daadwerkelijk creëren van een band met het paard. Je zult merken dat je het zo veel gemakkelijker kunt beïnvloeden en dus laten doen wat jij wilt. Als jij ook alles wilt leren over dit Natural Horseman Principe ben je bij paardrijschool Natural Western aan het juiste adres. Meld je snel aan en dan leer ook jij binnenkort hoe je op een meer natuurlijke wijze met je paard communiceert en het gemakkelijker berijdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *