Training & counseling in Amstelveen: het hoe en wat

Training counseling Amstelveen

Overal ter wereld hebben mensen behoefte aan training & counseling. Zo ook in Amstelveen. Vooral jongeren hebben een wereld aan keuzes voor zich, die belangrijk zijn voor hun toekomst. Dit kan soms best beangstigend zijn, waardoor een duwtje in de goede (denk)richting een groot verschil kan maken. Bij een praktijk als Bold Mind Generation worden jongeren geholpen bij  problemen in hun studie, werk of het gewone leven door onder andere het ontdekken van hun drijfveren en ambities, maar wat houdt deze training & counseling in Amstelveen eigenlijk in?

Wat houdt training & counseling in Amstelveen in?

Counseling is een therapievorm met behulp van gesprekken. Deze gesprekken stelt mensen in staat om hun problemen en eventuele gevoelens te bespreken in een veilige, vertrouwelijke omgeving. De term counselling kan verschillende dingen betekenen voor verschillende mensen, maar over het algemeen is het een proces dat mensen zoeken wanneer ze iets in hun leven willen veranderen of gewoon hun gedachten en gevoelens willen verdiepen. De bedoeling van een counsellor is om zelf aan de slag te gaan met je problemen. Hij of zij zal je geen kant en klare oplossingen aanbieden. Dit is namelijk een misvatting, die vele mensen al teleurgesteld heeft. De client moet echt gemotiveerd zijn om verandering of zijn of haar doelen na te streven. De counsellors zullen ze je aanmoedigen om te praten over wat je dwarszit, om de onderliggende oorzaken te achterhalen en je specifieke denkwijzen te identificeren. Counselling is wel maatwerk, dus het zal voor iedereen op een gepaste manier ingevuld worden. Counselling kent verschillende soorten, namelijk: face-to-face, individueel of in een groep, via de telefoon of online. Bij de training en counselling in Amstelveen wordt er gericht op het gezamenlijk vinden van een toekomstperspectief. Met dit toekomstperspectief en andere aangereikte handvatten kan de juiste keuze gemaakt worden wat betreft studie of werk.

Waarom werkt training & counseling in Amstelveen?

De training en counseling in Amstelveen kan jongeren helpen om zichzelf en daarmee hun denk- en handelswijzen beter te begrijpen. De counsellor zal de jongere helpen om dit zelfinzicht te verkrijgen. In het geval van studie of werk is het van belang te ontdekken wat voor drijfveren en ambities de jongere heeft. De individuele aanpak van de training en counselling in Amstelveen zal ervoor zorgen dat er gekeken wordt wat werkt voor de jongere, aangepast op zijn of haar wensen en persoonlijkheid. Zo kan er samen gewerkt worden aan het voorkomen van (verergering van) problemen en het realiseren van nieuwe doelen. Zelfontwikkeling en eigenwaarde zijn tot slot ook belangrijke speerpunten van deze aanbieder.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *